Trideset i jednu godinu Gospa naša Majka i Kraljica mira šalje nam poruke preko vidjelaca pozivajući čovječanstvo na obraćenje. Neizmjernom ljubavlju i strpljivošću potiče i poziva da se pomirimo s Bogom, naglašavajući da je ovo milosno vrijeme. Toliko puta nas je pozvala da nam Bog bude na prvom mijestu u životu, da čitamo Bibliju, živimo svoj sakramentalni život, da se redovito ispovjedamo. Toliko puta nas je pozvala na molitvu i post. U kolovozu 2011. g. uputila je poruku u kojoj nas poziva ali i upozorava da molimo i postimo jer sotona želi da uništi njezin plan.

 

Poruka Kraljice mira 25. kolovoza 2011.

 

„Draga djeco! Danas vas pozivam da molite i postite na moje nakane, jer sotona želi uništiti moj plan. Ovdje sam počela sa ovom župom i pozvala čitavi svijet. Mnogi su se odazvali, ali je golem broj onih koji ne žele čuti, niti prihvatiti moj poziv. Zato vi koji ste izrekli DA budite jaki i odlučni. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.“

 

Pitanje je koliko je onih koji su shvatili ozbiljnost ove poruke i svu njezinu alarmantnost i koliko je onih koji su poslušali i počeli moliti i postiti na Gospine nakane?  Kraljica mira nam poručuje da molimo i postimo jer sotona želi da uništi njezin plan. Uputio bih pitanje svima a osobito onima koji su čuli ovu poruku i koji se mole i štuju Kraljici mira da li su svijesni ozbiljnosti ove poruke i što bi bilo sa svima nama da se ne daj Bože desi to što sotona želi? Svi oni koji su čuli poruku, milioni su onih koji sa zanimanjem prate Gospine poruke, a nisu poslušali Majku, još uvijek su daleko od spoznaje Boga, sebe i svijeta oko sebe, jer to ide neizostavno skupa. Još uvijek su tijelesni i žive po tijelu a ne po duhu, pa ma što god mislili o sebi i ma kakve titule imali i vršili ma koju visoku službu. Ovdje govorim o onima koji vjeruju u Gospina ukazanja. Naša Majka u ovoj poruci kaže da je mnogo onih koji su se odazvali ali je golem broj onih koji ne žele čuti niti prihvatiti poziv. Ključno je pitanje koliko je onih koji su prihvatili poziv i koji čine ono što nam Kraljica mira poručuje. To su istinski štovatelji Kraljice mira, to su Gospini apostoli mira i ljubavi koji ne prave kompromis ni sa svojim komoditetom i komformizmom niti sa mentalitetom ovoga svijeta ni sa zlom. To su oni koji su imali uši da čuju Majku, rekao bih u trideet jednogodišnjem vapaju bolnom uz tolike prolivene suze, na koljenima pod križem, jer je mnogi ne žele čuti i činiti ono na što nas poziva. Svijesna je Gospa posljedica takvog ponašanja i po one koji su nazovi vjernici i štovatelji jer su još uvijek daleko, kao što je to rekla u jednoj od zadnjih poruka, kao i po one koji su okrenuli leđa Bogu i žive kao da nema Boga npr. kao devet desetina stanovnika današnje Evripe da ne idemo dalje. Današnji svijet živi bez Boga i kao posljedica tog i takvog ponašanja nastaju i nastajaće čitav niz životnih neriješivih situacija i svijet će se naći na rubu ponora. Bez direktne Božje intervencije ovom svijetu spasa nema jer mu je sotona svezao omču oko vrata i sve više je steže, navukao koprenu na oči, začepio uši za Riječ Božju pa niti što vidi niti čuje što bi trebao niti shvaća što se to zbiva jer je zbog grijeha danas čovječanstvo izgubilo moć rasuđivanja.                                                 

Pored toga Kraljica mira u ovoj poruci kaže da je da je počela sa župom Međugorje i pozvala čitav svijet. Potpuno je jasno da Gospin dolazak u Međugorje ima planetarni značaj i odnosi se na čita svijet i cijelokupno čovječanstvo koje je Gospa pozvala i još uvijek poziva na obraćenje i promjenu života. Po mome osobnom mišljenju Gospin dolazak u Međugorje direktno je vezan za posljednja vremena. Gospodin nam šalje Majku da nas pripremi i pomogne nam, jer ne možemo sami, za sve ono što se ima desiti u Božjem plani spasenja cijelokupnog čovječanstva. Vrijeme će pokazati da je dolazak Kraljice mira u Međugorje milosni dar svima koji žele prihvatiti Isusa Krista za svoga Spasitelja i po Međugorju će biti pozvani svi da uđu kroz spasonosna vrata Božanskoga milosrđa a svi oni koji ne budu htijeli morat će proći kroz vrata Božje pravednosti. Svatko će morati donijeti odluku da li želi biti Božji i to potvrditi u konkretnom životu, unatoč progonu, jer ono što je na vratima a toga mnogi nažalost nisu svijesni je veliki progon kršćana. Ovo je proročka misao i nije plod ispraznog racionalizma i intelektualnih špekulacija. Ovo je čisto duhovna misao jer je potekla iz čisto duhovnog miljea iz samog središta bića i dobivena na pasivan način kao dar ali i kao obaveza da se služi darovatelju ali i bližnjemu jer je u službi dobra i to je volja Gospodinova koji je sama dobrota. A da je istinita Gospodin potvrđuje ne riječju, barem ne u mome slučaju, već Ljubavlju koja je rječitija od svih riječi i nadilazi razum i sve naše moći jer to je ispunjenost i uronjenost, prožetost i sjedinjenje volje sa Božjom voljom i ta neizreciva ljepota je potvrda Božanske mudrosti koja se daje zabadava onome kome Gospodin hoće i kojoj ništa nije skriveno i koja proniče sve.     

Ako bi se sve poruke svele na jedan zajednički nazivnik onda bi se to moglo iskazati tako da je to poziv da počnemo živjeti po Duhu Božjem koji nas vodi u Vječni život a ne po tijelu koje nas sa svojim požudama i grijesima vodi u smrt. Upravo zbog toga toliki pozivi za molitvu i post da bi podložili tijelo duhu i rodili se nanovo odozgor jer bez tog i takvog rođenja koje je duhovno rođenje nećemo vidjeti Kraljevstva Božjega kako je rekao naš Spasitelj Nikodemu. Dok živimo po tijelu  nema rođenja nanovo odozgor jer to je susret sa našim Gospodinon u našim srcima i to je isključivo duhovan susret i dok ne umrtvimo sve vrste požuda i ne otrgnemo našu volju od svega vremenitoga i svih ispraznosti mentaliteta ovoga svijeta nećemo doživjeti susret sjedinjenja sa našim Spasiteljem u Božanskoj Ljubavi. Dolazak Kraljice mira u Međugorje možemo u potpunosti razumjeti samo u kontekstu posljednjih vremena. Vidjelici Mirjani za Božić 1982. g. Gospa je dala pergamenu sa deset tajni , točno u dan upisanih i koje se odnose na cijeli svijet. Znači da je sve u Božjim rukama i da je Gospodin odredio koliko će trajati ovo milosno vrijeme koje je dato cijelom čovječanstvu da se obrati i pomiri sa Bogom. Samo je pitanje koliko će se nas odazvati pozivu Kraljice mira koja je rekla da će ono što je započela u Fatimi dovršiti u Međugorju? Ako smo svijesni svega ovoga onda su potpuno bezpredmetna nagađanja koliko će još dugo trajati ukazanja i što će biti kad ukazanja prestanu i kalkulacije da dok traju ukazanja neće doći do priznanja od strane crkvenih vlasti? Kad prestanu ukazanja a taj dan je jako blizo jao se svima onima koji su se oglušili o poziv Kraljice mira i nisu se pomirili sa Bogom jer će tada milosno vrijeme proći i koji ne prihvate da uđu na vrata Božanskog milosrđa morat će na vrata Božje pravednosti. Gospodin nikoga neće primoravati da se odrekne grijeha i pomiri sa njim, ali će svi morati snositi konzekvence svoga ponašanja jer će svatko morati odlučiti da li želi biti Božji ili ne. Svi oni koji ne budu htijeli biti Božji osudit će sami sebe na vječnu propast i to će biti njihov osobni i slobodni izbor. Činimo ono na što nas poziva Kraljica mira i budimo apostoli Mira i ljubavi, posvjedočimo životom ovom nevjernom i nemirnom sijetu da smo Kristovi unatoč svemu i bez obzira na sve.